Monday, May 9, 2011

:: panahan penunggu istana ::

dah tengok movie " penunggu istana" ?
belum?
takpe, sbb cik fa pun tak tengok jugak.
ade la beberapa feedback yang cik fa dengar. ada yang kata seram! terbaeekkk! tak kurang jugak yang cakap, seram tapi pelik. pelik? cik fa sebenarnya tak de la tahu sangat pasal sinopsis cerita ni, dan tak pela, tak perlu nak google sangat. sebab yang cik fa nak cerita ni ... lagi menarik! menarik?! ye!



hasil peng"google" an adik cikfa , dia jumpa satu blog. [here] "uncleseeekers".
pemilik rancangan "seeker" yang pernah menghantui korang erh, kita dulu-dulu. kan? kan? jangan buat tak ngaku.. sebab top jugak rancangan hantu ni dulu.
banyak persoalan dari mereka yang tengok movie ni. dan dipublishkan oleh uncle di blog nya itu.

"mcm ana family ammar menerima berita kehilangan ammar?"
"mcm ana usaha menjejaki ammar?"

ammar? siapa? watak dalam movie tu. yang difahamkan "hilang" masa penggambaraan.
tak salah ada sorang watak yang "mati" dalam movie tu.. jadi, mcm ana dengan family dia?
kita jangan persoalankan.. sebab dah berbuih-buih soalan muncul dalam blog tu. [here]

dan satu blog yang turut mengupas perihal ini. [ disini-malaywood]

ape pendapat cik fa?
hurm.. jap, kasi cikfa fikir..
tunggu jawapan uncle seekers dulu la. :)
*(ade ke family nak biarkan anak masuk program mcm tu,
yang da tahu program tu antara hidup dan mati? )


2 comments:

aku_azreen said...

nama pun filem...semua kena ikut script..

:: fafa :: said...

aku_azreen

ye, cerita perlu ikut skrip
tp perlu ke ckp bdk tu mati
siap ade tulis "takziah" segala.
xpe, mcm cik fa dah tulis tu..
tunggu jwpn dr uncle.. :)

btw, thanks for cmmnt!