Thursday, August 4, 2011

:: Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku ::

Selamat datang ya Ramadhan!

Dalam kenikmatan bulan Ramadhan ni, cikFa berjalan la ke blog idola Jejaka Terhangat. Dan terjumpalah tajuk ini. Untuk kali keduanya cikFa tertarik dengan tajuk entry idola JT ni. "Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku" . Jadi, meh cikFa nak share sikit makanan kegemaran cikFa. :)

Sebelum tu, ni pintu untuk ke entry idola Jejaka Terhangat :


Sebut je pasal makanan, semua cikFa suka. Tapi yang favourite ni dalam bulan puasa ni, ada 3. Apa yang istimewanya? Just check it out! :)

- Ayam Golek -
Hurmm~ Ayam golek , nak pulak bahagian peha. CikFa memang terus jatuh chenta! <3 Rasa daging ayam yang pejal, kuah yang lemak-lemak gitu. Pergh, sangat sedap dimakan dengan nasi panas. auww~


-Ikan Patin Masak Tempoyak-
Rasa ikan yang lemak-lemak. Kuah yang cukup masam, masin dan manis. Aduh, semakin kuat untuk cikFa jatuh chenta! Hari Ramadhan ke-2 yang lepas, mak cikFa dah sediakan ni. Dan hari itulah satu-satunya cikFa berbuka sampai habis nasi 2 senduk.Sebelum tu satu senduk dah boleh bangun untuk basuh pinggan. He He He.

- Puding Jagung-
Tak de kuih, tak best time berbuka ni. Nak yang manis dan sangat enak? Tentunya puding jagung yang lembut, rasa jagung yang cukup. CikFa lagi jatuh chenta! Lagipun senang nak dapat kat bazaar Ramadhan..


Okay , done! cikFa harap entry ni boleh la membantu kalian untuk pilih menu berbuka.
Selamat berbuka untuk semua.

This entry had been tag to : miss Iera :)


nota.berbuka.
lauk ngan kuih je?
yela, sbb cikFa berbuka makan nasi putih.
1st time join idola JT right here.

16 comments:

Jejaka Terhangat said...

wah..ikan patin masak tempoyak yek. nyam2, mmg meliurkan. hehe..ramai yg tak suka mkn tempoyak kn. rugi je diorg tu. tempoyak la sedap kan. ngehh..

thanks join cikfa. senarai nama dah update kat blog JT. bleh la check. =)

alepridz said...

wah sedapnya semua lauk2 tu.....

alep pun join jugak... kalau rajin singgah la yer..

http://www.alepridz.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Alamak, ikan patin!! Mmg sdp kannn...

iMah said...

ambOoOOi.
best nyoOo menu...

aiko farahshahida said...

idola jT,
sesungguhnya ikan patin masak tempoyak itu sedap. oh tidak! mmg sudah jatuh chenta! hehehe. :)
mmg rugi sgt2 sape tak mkn tempoyak.. hehehe..

aiko farahshahida said...

alepridz .. hehe..
sedap sedap!
sgt men-jatuh-hati-kan cikFa.. hehe

aiko farahshahida said...

missCT...
tahu xpe yunk! sedap!

aiko farahshahida said...

imah...
sedap!
so.. ape lagi..
try utk berbuka ye.. :)


vtw, selamat berpuasa semua!

aiko farahshahida said...
This comment has been removed by the author.
Fahz said...

puding jagungggg..my peberettttt...

miss epa said...

sy suka aym golek juga! :)

IeRa said...

wooww!!!
tengs cik fa..
sedap tol semua ea..
hihi
nnt iera buat plk tau..
mmmuachh!
slamat berpuasa ;p

cIk PikA said...

pika loveeee puding jagung!

aiko farahshahida said...

FAHZ : my peberet too! hee~

MISS EPA : sy juga! hee.. jom pegi beli.

IERA syg! : hee.. muaachhh2 jugak!

PIKA : puding jagung? hee. suka!

Sha said...

sggh dr segmen =)

puding e2 nmpk menarik okeyh!!

aiko farahshahida said...

sha : mmg menarik.
tapi sayangnya..
tahun ni.. puding tu tak menarik selera cikfa la..
sebab yang ade kat bazar tu..
tak brape sedap..