Friday, October 14, 2011

:: Encik Mimpi - blogger & singer ::

This is first time cikFa berdiskusi tentang seorang blogger (dan juga penyanyi - He He He). 
Nama mamat ni, Encik Mimpi.Dan mungkin ade yang dah kenal dengan mamat ni. Kalau tak kenal as a blogger, maybe kenal dengan suara dia. Dengan petikan 9 cord gitar ( budak darjah 2 pun tahu main - katanya lah!), dan suara yang ala-ala macho sweet-sweet, mamat ni uploadlah video dia kat tiubawak.. (Err..macam tak comey je.) Okay, Utube.
Since petang tadi pun, dah ramai yang share-kan video dia kat facebook. Ye Ye, mungkin dah lama orang share, cuma cikFa yang tak perasaan. :)




Lepas korek-korek sikit, jumpalah blog Encik kuat Mimpi ni. Boleh dikatakan semua tentang lagu. Itu lagu, ini lagu. Memang meng-ekspresi-kan jiwa dengan lagu lah. Indah sangat. 

Kadang-kadang, rasa ni kita tak mampu nak lukis atau tulis macam nak mengarang cerita dongeng. Dan dengan muzik dan nada, semua rasa boleh dizahirkan dengan seikhlasnya. Melalui lagu yang Encik Mimpi tulis, rasa tu dapat disentuh dan dilihat walaupun dalam samar.


 iluvetwinkle :)

-------------------------------------------------------------------------
To : Encik Mimpi, Good Luck. 
Ber-gitarlah selagi terdaya.
Semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.
Err, maaf, kalau tak suka cara cikFa bercerita. :)

Utube : sini

2 comments:

putra87­™ said...

leh than gak sdap lgu dia... I likeee :D

aiko farahshahida said...

yup! best jugak kan..