Tuesday, September 13, 2011

:: men-ca-pap ::

Blog ni tak de lah hebat mana pun. Kadang-kadang, apa yang ditulis ni, cikFa sendiri berbelit otak nak faham. Sendiri tulis, sendiri tak faham. Masalah! He He He. Gila seyh! Sejak dua menjak melonjat ke era penghujung tahun 2011 ni, cikFa rasa blog ni dah makin ramai pengunjungnya. Ada yang tinggal komen, membebel di chatbox, dan jugak melabelkan diri sebagai "penghendap" setia. Bab "penghendap" setia ni, i like! :)
Suka tau, bila update, ada yang bagi respon. Tanda ada jugak orang nak bagi feedback kat entry cikFa yang awesome so-so je tu. Mekasih mekasih. Sayang korang lah! Seriously, traffic meningkat since kejadian serang rumah blogger mahsyur seantero dungun, dan juga dunia maya ; En.Otomen. Berbaloi jugak ye. Walaupun komen korang sekadar " dari blog otomen". 
Errr, bukan nak cakap blog lain tak membantu cikFa. Ada-ada. Contohnya En.Jejaka Terhangat. Bila cikFa join assignment, sah-sah ada feedback dari blogger lain. Suka.

Persoalan disini ; adakah ini MEN-CA-PAP?

Ya! Blog memang perlukan sesi MEN-CA-PAP. Untuk per-kenal-kan blog ni kepada umum. Men-ca-pap ni, bukanlah sesi menggedikkan diri, ber-make-up tebal 4 lapis biar pipi nampak gebu, then hello-hello kat chat box blog blogger hebat Ayeem Ayam Aigoo~. Tapi, dengan men-ca-pap secara sihat. 

Bagaimana?

-Join Assignment/Contest.
Banyak blogger yang suka buat contest ni. Boleh la join, dan sah-sah link entry akan di post di blog contest tu. Dan untung-untung, ada yang akan terjah blog korang.

-Tempek link blog di fB/Buat page like ( Paksa kawan-kawan untuk "LIKE")
Ni rasanya rata-rata blogger buat. Dekat info, se-tempek link blog masing-masing. Bagus! Ni membantu dalam pomot korang punya blog. Err, page like? Cam mano eh? Buatla. Jangan buat event mintak like page sudah! Kang habis kena bako! HAHAHA.

-Post link entry ( Sah, cikFa selalu buat )
Ni normal jugak. Sesekali boleh la post. Nak-nak time korang rasa entry superb!

-Buat entry "feedback" tajuk blogger lain. Jangan COPY, tapi FEEDBACK.
Ni kes COPY and PASTE, SALIN dan TEMPEK. Jangan la buat ye, sebab ni boleh mencetuskan kemarahan tuan empunya entry. Kalau Feedback, insya-Allah tak. Kalau korang buat feedback pun korang kena marah, korang block je blog tu ye. Jangan follow lagi. Tapi, rasa entry tu patut di share, inform tuan empunya. Kan manis je. :)
Dah buat feedback tu, post la link kat entry yang korang duk kasi feedback tu. Baru mereka-mereka boleh respon and rilex. Err.. respect too!

_____________________________________________________
tempek = tampal
* perlu ke cikFa cerita ni semua? 
ans : NTAH! (kering idea babe!) 

4 comments:

aque said...

ye.. kite perlu sesi mencapap ini.. hehehe...

aiko farahshahida said...

aque : yes!
mmg perlu sesi mencapap ni.

:)

Umie Artoqiemie said...

haha.. ingat ape je tadi.. mencapap secara sihat terus maju..

aiko farahshahida said...

umie : hehe. mencapap..

perlu2.

semoga terussss majuuuu jayaaa!!!